stallekbacken

Alla inlägg den 13 augusti 2010

Av Elisabeth Kvarns - 13 augusti 2010 12:33

Så var vi hemma  från vårt Skåneäventyr.


Vi kom iväg i hygglig tid på måndag morgon, trots litet trilskande bromsar på Nickys trailer. Hästarna som inte träffats tidigare fattade tycke för varandra och stod snällt och tuggade hö och såg nöjda ut. Många godisstopp på vägen, så vi var inte framme förrän 17.30. Anna var snäll och åkte med till stallet som arrenderas av familjen Aspenäs, där Sniffan och Snobban fick varsin stor box och en egen hage. De fick vara ute ett par timmar i hagen, medan vi åkte till Åhus och installerade oss i en liten stuga, alldeles lagom stor för oss.

Tisdagen tillbringade vi hos Anna hela dagen. Paulina fick rida Medea efter att Anna mjukat upp henne litet. Jättekul tyckte P, och Medea verkade ganska nöjd hon också.

    

( plåtade av Nicole)


 Anna red Love i ridhuset. Himmel vilken galopp han har och han fick jobba rejält ett kortare pass.Vi tittade när Anna red några av de andra hästarna och sedan var det dags att hämta S&S för lektion.

Tyvärr visade det sig att Snobban inte var riktigt ren när Nicky red i vänster varv , så det blev ingen träning alls för henne. Snobban var halt de andra dagarna också, stackars Nicky!

Anna satt upp på lilla Sniffan, som fick jobba igenom kroppen. Första dagen var madamen ganska styv och stel, så Anna fick jobba.


Lunch blev det på Sandhems Bageri, där vi försökte vara nyttiga och äta sallad, men där Anna -hemskingen-  hämtade helt fantastiska kakor som inte gick att motstå. Kackelina, som Alice döpte Paulina till, passade Alice och sympatiåt glass.


Efter att ha tagit in hästarna åkte vi till Ann och Torsten och pussade på Lovea och Mistrea. Båda var precis seminerade, så vi får hålla tummarna att de tar sig denna gång.


På onsdagen jobbade jag, så tjejerna skötte sig själva, och Nicky var snäll och filmade Love, som Anna red på utebanan och Paulinas framsteg på Sniffan.


  

( av Nicole)

Anna och Paulina red ut med Medea och Deja, vilket P tyckte var jättekul.


På kvällen åt vi en god middag tillsammans med familjen Svanberg. Kackelina hade fullt sjå att passa Alice som spurtade fram och tillbaka på bryggan.


  

( Paulina plåtade)


Torsdags morgon; upp tidigt packa ihop våra grejer i stugan, till stallet, Paulina skulle rida kl 8.20, så medan hon skrittade till ridhuset mockade vi ur boxarna och packade trailern med alla grejer och Snobban.

Sniff fick en duvning av Anna och sedan red Paulina, stor skillnad mot första dagen, så nu har hon verkligen fått en massa nya saker att jobba på.

Sedan red P ett pass på Medea, också här en stor förbättring mot första dagen.


Så stuvades Sniff och Snobban in i trailern och så bar det hemåt. Fastnade vid Södertälje. Något fordonshaveri sade man, och det stod i princip helt stilla i säkert 45 minuter. Tur att hästarna var så lugna, de flyttade inte en fot och var inte ens svettiga när vi lastade av på Siggesta.

Efter en kort paus lastade vi Sniff och vi var hemma framåt 8 tiden.

Trötta men väldigt nöjda med dagarna i Skåne.










Ovido - Quiz & Flashcards