stallekbacken

Alla inlägg den 8 augusti 2010

Av Elisabeth Kvarns - 8 augusti 2010 15:27

Så var vi äntligen hemma efter vårt första , men förhoppningsvis inte sista , regionala meeting.

Startade 0530 i fredags morse, tycket det var förfärligt tidigt, men det visade sig att vi hade behövt åk aännu tidigare. Det blev litet stressigt vid ankomsten, fivk knoppa i lastbilen, och Ponken var inte på humör. Litet stretig och seg.

Trots det blev de 2:a i LA:1, med drygt 61%, en siffra som skulle visa sig förfölja dem alla tre dagarna.

Skuggan, eller Bruno som våra nyblivna bekanta från Vällingby snabbt döpte honom till, fick tillbringa ett par eftermiddags timmar i hagen och tycktes nöjd med det. Vi tog oss in till Nora där vi bodde på vandrarhem som bestod av gamla tågvagnar. Originellt och väldigt varmt i översta slafen, och kallt i den understa, tur att jag fick den mittersta. Upp tidigt på lördagen, första start kl 8 i LA:4.

Lille gubben gick som en klocka och sånär på en fel fattning i sista uppridningen var det toppen, det tyckte dock inte domaren, Skuggan fick - drygt 61%.


Sammanlagt gick de till A final som sjunde bästa ekipage, med en B ponny framför sig som låg trea inför söndagsfinalen.


Första start i LA:4 var 09.18 på söndagen för vår del - en riktig sovmorgon.

Ponken var seg som tuggummi på framridningen, och eftersom han passade på att smita lite i stallet och trycka in Paulina i tävlingsskåpet så var inte heller piloten på topp humör.


Väl inne på banan blev det ett helt nytt ekipage. Pigg som bara den, i fin form, absolut stadig och med härligt driv, dock med en miss i ena skänkelvikningen och en fel fattning på sista uppridningen - igen- Kostade en massa poäng, så de slutade på - ja just ,det dryga 61%. Nu visade det sig att det var ett riktigt gångbart resultat, eftsersom de hade några klara missar med 4 or, så hamnade de ändå på en fin 5 plats, som bästa B ponny. inte många poäng upp till placering, och ekipagen framför hade inte några grövre fel och de ändå var så nära så det känns som om det är NÄRA att bli riktigt bra. Paulina var jättenöjd med sina LA:4

ritter, som också var hennes första regionala starter. Duktigt gjort: Mång kom fram och sade att de tycket att hon red mycket bra och berömde henne för hennes sits och mjuka ridning.


Nu är det bara att ladda om,imorgon bitti skall det packas in nya hästsaker, Sniffan och Paulina och sedan skall vi hämat Nicole och och Snobban och åka ned till Anna på litet träning. Skall bli jättekul.

Såg att Anna blev 10:a på unghäst VM med Deja - otroligt bra gjort! 


Ovido - Quiz & Flashcards