stallekbacken

Direktlänk till inlägg 25 april 2011

Påsk, ägg och ponnytävlingar förstås...

Av Elisabeth Kvarns - 25 april 2011 08:16

Härlig påsk helg. Soligt men litet kallt i luften.

Tjejerna red för Rebecca i onsdags, gick bra och i fredag svar det skytteltrafik till Rimbo.

Bella och Skuggan startade sist i LC:1. 9 starter vilket är ovanligt många A+B ponnyer. Skuggan var säkerheten själv, och trots att galoppfattningarna kanske inte var de bästa så vann de överlägset sin klass, 179 poäng och dryga 66 %´. Förutom en duktig D ponny så var det dagens bästa resultat i klassen.


Hem och byta häst, och med oss fick vi en Tiffany som var totalt stissig , dragig och ryckig, Paulina kämpade tappert men det gick åt den sk. pip-svängen.

Tack vare medkännande domare blev det i alla fall en tredjeplats.


Lördagen tillbringades på Siggesta med arrangemang kring söndagens Div 1 dressyr. Det kånkades och fixades, och sen åkte vi hem till resp påskmiddagar.


Söndag morgon var det dags för sista förberedelserna. I förklassen startade lagkompisen Julia som nr 4, Paulina som 5:a och Frida sist i C ponny klassen.

Tyvärr var både Julias och Paulinas ritter inte bäst för dagen och det var två rätt besvikna ryttare osm kom av banan. Frida och Almiro var säkerheterna själva och blev 2:a. I D-ponny klassen blev Josefin och Lord också hon 2:a.

Dagen flöt på bra, trots att det lindrigt sagt var både tungt och varmt i ridhuset.

Sniffan fortsatte varea dragig och ryckig, och resultatet på dryga 59 % var inte vad Paulina hade hoppast och trott på.

Vi tror att den lilla damen helt enkelt är brunstig...

julia och Gandalf fick några rejäla missar, och red inte mycket bättre än P så ställningen för laget såg inte direkt lysande ut inför de två sista omgångarna.

Frida och Alle gjorde en ny stabil insats, och blev genom det individuell tvåa,

och Josefin och Lord var duktiga de med och slutatde individuell trea i Dponny klassen.

Totalt blev laget trea, vilket ju är en rikig bedrift. De andra klubbarna hade ju til en del ¨toppade ¨ lag med flera ponnyer som gått nationellt., medan våra tjejer faktiskt tagit sig ( med tre av lagdeltagarna) från div 3 i våras där de blev total tvåa, till div 2 ( med samma lag som i div 1 ) som de ju vann.

Duktigt gjort.


idag skall vi ägna oss åt våra unghästar och kanske försöka få litet stuk på vår vildvuxna trädgård....




 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elisabeth Kvarns - 4 november 2013 00:16


Helgen har tillbringats i Nordhalland. Jag jobbade ett par dagar i Blekinge, hämtade Bella i Kallinge och så åkte vi till Ann o Torsten på torsdagskvällen . Var framme på tävlingen efter lunch på fredagen och P startade vid 16 riden. Fint ridet och d...

Av Elisabeth Kvarns - 24 oktober 2013 20:49


På väg från Arlanda så här på kvällskvisten , rejält trött. Startade hemifrån strax efter 6 imorse . Då hade vi packat alla Valdos och Paulinas saker och slutligen Valdo och Paulina såklart . På vägen hämtade vi Charlie Bengtsson som skulle följa me...

Av Elisabeth Kvarns - 21 oktober 2013 06:46


Måndag igen... I lördags var vi med Medea och Alva på Nibble. Jag fick pallra mig upp och rida eftersom Met och Paulina hade litet olika åsikter. Alva var duktig . Igår var det KM på Lejondal. Lilla Lorea gjorde tävlingsdebut med den äran , L B 2 på...

Av Elisabeth Kvarns - 14 oktober 2013 20:33

[Bild]

Av Elisabeth Kvarns - 14 oktober 2013 12:58


Sista omgången i Elit gick på Sundby igår. De hade ( tyvärr) väldigt många klasser, vilket gjorde att det blev sen kväll innan tävlingen var färdig. Sofia o Ksntjes Topaz red först, Sundby är inte lilla hästens favvoplats och domarna var väl inte ri...

Ovido - Quiz & Flashcards