stallekbacken

Direktlänk till inlägg 26 april 2010

Världens längsta men roliga söndag

Av Elisabeth Kvarns - 26 april 2010 13:32

Vi startade morgonen kl 04.45 med att göra matsäck till oss och hästarna. Manflätning och avbostning, in med de sista tävlingssakerna och så iväg med 6- färjan. Framme på Huvudsta strax före sju, första start kl 08 00, Bella hade startnummer 3 och Paulina startade som femte och sista ryttare.

Bella gjorde en bra ritt, Carla var litet loj och struntade i en galoppfattning vilket kostade flera poäng, men var mycket fin i formen framför allt i galopp programmet och Bella red ihop 59,286 poäng i sin andra ¨riktiga¨ dressyrtävling. Bra gjort.

Paulina och Skuggan i sin tävlingsdebut utanför hemmabanan Siggesta, gjorde en trevlig ritt, men Paulina skänklade på litet mycket i den fria skritten och fick taktinslag och i halten såg sig Skuggan om och kastade med manen, vilket inte var helt enligt planen. Paulina var väldigt missnöjd när hon red ut, ända tills hon fick sina siffror , 201 p och 71,786 p. Med dessa fina siffror var de sammanlagt bäst i samtliga kategorier. Blågul rosett , schabrak och plakett blev belöningen.


Fick ett samtal från Patriks telefon, en förkyld men nöjd Anna berättade att Medea gått sitt första Msv Breeders kval med den äran 78,8%, seger över bl.a Greetings och Dalwhinnie.


Bella startade först i LC:1, Carla var fin i formen men Bella var nog litet trött och ekipaget slutade på 58,148, jätteduktigt igen. Paulina startade först i Siggestas lag, och var nog väldigt nervös, för plötsligt la hon en volt där det inte skall vara någon. Klokt nog stannade hon helt och tog reda på vart hon skulle och resten av ritten gick som en dans, och de fick trots missen en toppen poäng, 179 p eller 66,296%, ett resultat som visade sig vara den 4:e bästa totalt. Bl.a slog hennes lagkompis Frida Söderström henne på kat C ponnyn Almiro med 1 poäng . Fridas syster Julia  och Gandalf gjorde sin bästa ritt i år och slutade på 176 p och 65,185 %. Näst sist startade lagest sista ryttare Josefin Åberg på Nessie, också hon gjorde en bra ritt och slutade på 170 p, 62,963%.

Totalt red Siggestas lag ihop 198,148 och vann ohotade. Laget fick snygga täcken, och Paulina kunde räkna in 3 blågula rosetter. Avslutades med pizza vid nio snåret. Trötta men nöjda . Bilder kommer!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elisabeth Kvarns - 4 november 2013 00:16


Helgen har tillbringats i Nordhalland. Jag jobbade ett par dagar i Blekinge, hämtade Bella i Kallinge och så åkte vi till Ann o Torsten på torsdagskvällen . Var framme på tävlingen efter lunch på fredagen och P startade vid 16 riden. Fint ridet och d...

Av Elisabeth Kvarns - 24 oktober 2013 20:49


På väg från Arlanda så här på kvällskvisten , rejält trött. Startade hemifrån strax efter 6 imorse . Då hade vi packat alla Valdos och Paulinas saker och slutligen Valdo och Paulina såklart . På vägen hämtade vi Charlie Bengtsson som skulle följa me...

Av Elisabeth Kvarns - 21 oktober 2013 06:46


Måndag igen... I lördags var vi med Medea och Alva på Nibble. Jag fick pallra mig upp och rida eftersom Met och Paulina hade litet olika åsikter. Alva var duktig . Igår var det KM på Lejondal. Lilla Lorea gjorde tävlingsdebut med den äran , L B 2 på...

Av Elisabeth Kvarns - 14 oktober 2013 20:33

[Bild]

Av Elisabeth Kvarns - 14 oktober 2013 12:58


Sista omgången i Elit gick på Sundby igår. De hade ( tyvärr) väldigt många klasser, vilket gjorde att det blev sen kväll innan tävlingen var färdig. Sofia o Ksntjes Topaz red först, Sundby är inte lilla hästens favvoplats och domarna var väl inte ri...

Ovido - Quiz & Flashcards